Logo Praktijk Viksa

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Massages

Tijdens mijn massagesessies werk ik vanuit een holistisch perspectief en werk ik voornamelijk intuïtief. Dat wil zeggen dat ik tijdens de massages en massagetherapie altijd naar jou als geheel kijk, met alle facetten die op dat moment spelen. Ik kijk natuurlijk naar de fysieke stukken en ook naar wat er speelt op emotioneel, mentaal, spiritueel gebied en wat er nog meer invloed kan uitoefenen op wie jij nu bent. 

Hierdoor is geen behandeling hetzelfde en is deze altijd afgestemd op dat moment. Tijdens een massage of massagetherapie sessie kan het dus zijn dat ik alleen specifieke massagetechnieken gebruik maar vaak is het een combinatie van meerdere in één sessie. Je kunt bij mij terecht voor een ontspanningsmassage waarbij je niets hoeft en alles echt kan loslaten. Bij een massagetherapie sessie gaan we ook kijken naar de oorzaken van eventuele klachten en dieper in op de hulpvraag. 

handmassage

ontspannings MASSAGE

Tijdens een ontspanningsmassage worden de spieren door rustige strijkingen langzaam opgewarmd waarna knedingen volgen. Hierdoor wordt het lichaam uitgenodigd spanning los te laten.

klassieke massage

klassieke MASSAGE

De klassieke massage (zweedse massage) richt zich op spieren en gewrichten. Er wordt gebruik gemaakt van diverse massagetechnieken zoals strijkingen en knedingen waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt. Hierdoor wordt de opname van voedingstoffen in de spieren bevorderd en vindt er een snellere afvoer van afvalstoffen plaats.

energetische massage

energetische MASSAGE

De energetische massage is een heel langzame massagevorm. Deze is gericht op de energie in het lichaam en het je bewust laten worden van wat er allemaal in je lichaam te voelen is.

Eén van de cursussen bij Praktijk Vikasa is de cursus ontspannende voetmassage

Voetzonereflexmassage

De voetreflexzone massage is gericht op de punten en gebieden op de voeten die corresponderen met  organen, spieren en gewrichten. Door het masseren van de reflexzones wordt indirect je hele lichaam aangeraakt. Dit stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verminderd daarbij stress en spanning. Bij deze massage lig je aangekleed op de bank.

Ohm

Chakramassage

Dit is een energetische massage waarbij de aandacht specifiek gericht is op het ervaren van de chakra’s, de energiecentra in het lichaam. In het lichaam bevinden zich 7 chakra’s van je kruin tot je stuit. Deze massage nodigt je uit om te voelen hoe je energie in je lijf stroomt en of er misschien wat blokkeert.

Klankschaal massage

klankschaalMASSAGE

Bij een klankschaalmassage maak ik vooral of alleen maar gebruik van Tibetaanse klankschalen. Hierbij staan de klankschalen op of rondom je lichaam. Deze behandelingen kunnen zowel ontspannend als therapeutisch worden ingezet.