Logo Praktijk Viksa

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Klankschaalmassage

Bij een klankschaalmassage maak ik vooral (en soms alleen maar) gebruik van Tibetaanse klankschalen. Hierbij staan de klankschalen op of rondom je lichaam. Deze behandelingen kunnen zowel ontspannend als therapeutisch worden ingezet.

De klanken en trillingen werken op spanningen en blokkades in je lichaam doordat ze harmoniseren en ordenen in je lichaam. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen in je lichaam versterkt. 

Een klankmassage kan als losstaande ontspannende behandeling ervaren worden. Wanneer de klankmassage gebruikt wordt om bewustwording van bijvoorbeeld lichamelijke blokkades te voelen en aan de slag te gaan met de hierdoor ervaren emoties en gevoelens kan deze ook een goede therapeutische ondersteuning bieden naast of als onderdeel van andere behandelingen.

De klankschaalmassage kan ook ingezet worden bij eventuele pijnklachten door overbelasting van de spieren of verhoogde spanning. Een klankmassage is afgestemd op jou op dat moment.

Bij een klankschaalmassage is het alleen nodig om de schoenen uit en eventuele sieraden af te doen. Makkelijk zittende kleding is prettig bij deze behandeling.

Klankschalen
Klankschaal massage