Logo Praktijk Viksa

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Wie ben ik?

In ben Wanda Hoos, geboren in Den Haag en sinds 10 jaar woon ik nu met mijn gezin in Tilburg. Na een aantal jaren psychologie te hebben gestudeerd bij de Universiteit Leiden besefte ik me dat alleen de psychische kijk op de mens niet bij mij paste en ben ik gaan werken in een heel andere setting dan de zorg. Op een gegeven moment wilde ik toch weer terug naar werken in een therapeutisch beroep en was ik bezig met mijn eigen zoektocht om beter naar mijzelf en mijn eigen lichaam te luisteren. 

Zo ben ik in 2009 bij Holos (Academie voor Massagetherapie) terecht gekomen en daar begonnen met de opleiding tot massagetherapeut. In 2011 ben ik als masseur in mijn eigen praktijk in Sittard begonnen en toen ik in 2013 mijn diploma voor massagetherapie behaald heb ben ik daar mee verder gegaan na onze verhuizing naar Tilburg. Sinds ons gezin zich in 2015 uitgebreid heeft met een zoontje ben ik me verder gaan verdiepen in zwangerschapsmassage en babymassage.

Wanda

In de afgelopen jaren heb ik mijn kennis verder verdiept met de extra dimensie die klank en trilling aan behandelingen geven bij Happynings Soundhealing. Daar heb ik onder andere de opleidingen Sound en Resonance, Energetic SoundTouch gedaan. Bij Happynings Soundhealing  werk ik ook sinds 2020 als trainer. Wat ik zo in mijn eigen sessies inzet kan ik dan ook aan anderen meegeven. Ik vind het heerlijk om kennis aan anderen door te geven zodat zij ook weer anderen kunnen begeleiden om dichter bij hun gevoel te komen en de cirkel zo steeds groter wordt.

In mijn praktijk voor natuurgeneeskunde kijk ik bij de behandelingen altijd naar een persoon in zijn geheel en naar alles wat jou jij maakt. Ik ondersteun iemand bij het ontwikkelingsproces en bewustwording. Samen gaan we naar de onderliggende oorzaak van klachten toe waardoor symptomen kunnen verminderen of verdwijnen. Hierbij maak ik gebruik van diverse behandelmethoden en elke behandeling is hierdoor weer anders omdat elk moment bij elke persoon verschilt. Elke sessie is dus altijd passend bij wat er op dat moment voor jou nodig is.

Waarvoor kan ik bij praktijk Vikasa terecht?

De behandelingen zijn eigenlijk voor iedereen geschikt maar je kunt ook denken aan specifieke klachten als:

Klankinstrumenten
  • spier- & gewrichtsklachten
  • stress, burn-out & slaapstoornissen
  • concentratie problemen
  • onzekerheid, somberheid en depressies
  • hoofdpijn/migraine
  • reuma, artritis, fibromyalgie & chronishe vermoeidheid
  • angst- en paniekstoornissen
  • sociale- en relatieproblemen
  • te weinig in contact kunnen komen met eigen gevoelens en emoties
  • veel in je hoofd zitten

Afhankelijk van de klachten en/of hulpvraag bestaan de sessies uit lichaamswerk en eventueel gesprekken. Het lichaamswerk kan bestaan uit massagetherapie, Energetic SoundTounch, klankmassage en al het andere wat in mijn rugzak zit. Tijdens de behandelingen werken we zowel op de klachten zelf als dat we samen kijken waar de klachten vandaan komen. De behandelingen kunnen ook helpen als aanvulling op of ondersteuning bij behandeling door een reguliere arts, vormen van psychotherapie of andere behandelvormen. 

Contact informatie

Maarheezepark 33

5045KR Tilburg

Mijn praktijk is makkelijk bereikbaar via OV met buslijn 2 bushalte Mechelenstraat of met buslijn 4 bushalte Middeldijkdreef. In de straat bij mijn praktijk is voldoende gratis parkeergelegenheid. De praktijkruimte bevindt zich op de begane grond.