Logo Praktijk Viksa

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Fonoforese

Fonoforese behandeling

Een fonoforese behandeling is een behandeling met stemvorken waarbij ik gebruik maak van de geluidstrillingen van de stemvorken. Een stemvorkbehandeling kan zowel ontspannend als therapeutisch ingezet worden en stimuleert het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam. Tijdens de behandeling kunnen de stemvorken zowel langs het lichaam gehouden worden als op het lichaam geplaatst worden. Deze behandelingen kunnen toegepast worden bij diverse klachten op fysiek, emotioneel, sociaal, mentaal en spiritueel gebied. In de behandelingen werk ik met stemvorken die qua frequenties zijn afgestemd op de chakra’s en planeten.

Tijdens de fonoforese behandelingen kan ik op verschillende manieren werken met de stemvorken. Wanneer ik de stemvorken gebruik om de chakra’s te behandelen is een doel een betere harmonie te vinden van de chakra’s waardoor je je beter in balans kunt gaan voelen. Wanneer ik op meridianen in het lichaam behandel, werk ik op energiebanen in het lichaam die organen in het lichaam verbinden met onder andere fysieke, emotionele delen van het lichaam. Bij de stemvorkbehandelingen op de reflexzones op de voeten en handen gaan de trillingen diep in het lichaam en hebben de behandelde punten een stimulerende werking op de corresponderende delen van je lichaam .

Bij een stemvorkbehandeling is het alleen nodig om de schoenen uit en eventuele sieraden af te doen. Makkelijk zittende kleding is prettig bij deze behandeling.